Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

De plichten van een vrouw.

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 De plichten van een vrouw. op wo okt 10, 2012 10:03 am

UmmDurya

UmmDurya
United Community Elite
United Community Elite
Het is normaal dat er voor elk recht een overeenkomstige verantwoordelijkheid is. Daarom hebben vrouwen bepaalde verplichtingen tegenover hun mannen.

De Qor-aan vermeldt: “...En de oprechte vrouwen zijn de gehoorzame vrouwen en zij waken (over zichzelf en de eigendommen) in de afwezigheid (van haar man), zoals Allah ook waakt.” (Edele Qor-aan; 4:34)

De vrouw moet de geheimen van haar man bewaren en hun (materiële) privé-leven beschermen. Zaken van intimiteit of fouten die hem zouden kunnen onteren, mogen niet door de echtgenote met een derde partij worden gedeeld, net zoals van hem wordt verwacht dat hij haar eer ook beschermt.

Een vrouw moet ook over het bezit van haar man waken. Ze moet zijn huis en bezittingen beschermen, zo goed als in haar vermogen ligt, van diefstal of schade. Ze mag niemand in het huis laten, die haar man niet mag noch in enige uitgaven vervallen, die haar man afkeurt.

Een moslimvrouw moet samenwerken en coördineren met haar man. Er kan echter geen samenwerking zijn met een man die ongehoorzaam is aan Allah.

Ze zou zijn verzoeken niet moeten inwilligen als hij wilt dat ze iets onwettigs doet. Een man zou ook geen misbruik van zijn vrouw moeten maken, maar bezonnen zijn over haar behoeften en geluk.

De Qor-aan vermeldt: “En het past een gelovige man en een gelovige vrouw niet, wanneer Allah en Zijn Boodschapper een zaak hebben besloten, om een andere keuze te maken in hun zaak. En wie Allah en Zijn Boodschapper niet gehoorzaamt: waarlijk, hij verkeert in duidelijke dwaling.” (Edele Qor-aan; 33:36)

De moslimvrouw is 1400 jaar geleden een rol, rechten en plichten gegeven, die de meeste vrouwen vandaag de dag niet genieten, zelfs niet in het Westen. Deze zijn van Allah en zijn gemaakt om een evenwicht te behouden in de samenleving; wat onrechtvaardig of ontbrekend lijkt op een plaats, wordt gecompenseerd of uitgelegd op een andere plaats. Islaam is een volledige manier van leven.

Moslimvrouwen zouden daarom trots moeten zijn op hun geloof. Zij zouden moeten streven om de regels van Allah zoals behelsd in de Heilige Qor-aan en de Soennah van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) Zij zouden moeten streven om goede voorbeelden te zijn voor vrouwen van andere geloven.

Op dezelfde wijze spannen niet-moslimvrouwen zich in om de leer van de Islaam te begrijpen. Zij zullen zeker ontdekken dat wat zij als “vrijheid” koesteren niets anders is dan een samenzwering om hen van hun eer en waardigheid te beroven. De Islaam is de gegarandeerde weg voor het welslagen van vrouwen in deze wereld en in het hiernamaals.

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum